BIOS

NEWS      VIDEOS      CONCERTS      CONTACT     Facebook Page

ΣΟΥΖΑΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (ΤΡΑΓΟΥΔΙ)

VIV_7326 Cut Su Expressive

Με μουσικές καταβολές από τη Σμύρνη, η Σουζάνα Γιαννακοπούλου ξεκίνησε τις σπουδές της στο κλασσικό τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών, συνέχισε στην Κρατική Μουσική Ακαδημία της Σόφιας, στο Παρίσι και στη Νίκαια με την καθηγήτρια της Julliard και προσωπικό μέντορα, Lorraine Nubar. Ακολούθησε το Μaster of Voice Pedagogy and Performance στο Princeton των ΗΠΑ. Είναι μέλος του “National Association of Teachers of Singing” των ΗΠΑ, καθηγήτρια μουσικής στη Α’μια και Β’μια εκπαίδευση και καθηγήτρια μονωδίας και σύγχρονου τραγουδιού στο Εθνικό Ωδείο, στο Δημοτικό Ωδείο Αγίας Βαρβάρας και στην Εράτειο Μουσική Σχολή. Παράλληλα με προσωπικές της εμφανίσεις στο Princeton, Παρίσι και Αθήνα συμμετείχε ως βασικός χορωδός σε παραστάσεις στη Νέα Υόρκη (Carnegie Hall, Lincoln Center) ή με τη Philadelphia Symphonic Orchestra υπό τη διεύθυνση των μαέστρων Wolfgang Sawalisch, Helmuth Rilling κ.α. Πρόσφατες συνεργασίες συμπεριλαμβάνουν την παρουσίαση αφιερώματος στα 100 χρόνια από τη γέννηση της Σοφίας Βέμπο (Βεάκειο και θέατρο “Αννα και Μαρία Καλουτά”) ενώ παλαιότερες τη συμμετοχή της στο μουσικό έργο “Neapolis – Ο καιρός του κόσμου” σε μουσική Νίκου Αντύπα και Γιάννη Σπάθα, στίχους Λίνας Νικολακοπούλου και σκηνική επιμέλεια Ανδρέα Βουτσινά στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη και στο Λυκαβηττό.

ΣΟΦΙΑ ΡΟΣΜΑΡΑΚΗ (ΠΙΑΝΟ)

VIV_2806

Η Σοφία Ροσμαράκη είναι απόφοιτος του “Conservatoire του L. Janaček”, και του Πανεπιστημίου της πόλεως Ostrava στην Τσεχία (Σπουδές Πιάνου και Master στην «Τέχνη και Παιδαγωγική»). Κατά τη διάρκεια της πολυετούς της παρουσίας στη διδασκαλία του πιάνου μαθητές της έχουν αποσπάσει πανελλήνια και διεθνή βραβεία. Διδάσκει σε σεμινάρια πιάνου ως προσκεκλημένη καθηγήτρια. Εμφανίζεται ως σολίστ σε προσωπικά ρεσιτάλ και ως συνοδός μουσικής δωματίου. Διεθνείς συνεργασίες συμπεριλαμβάνουν τη βιολοντσελίστα C.Nash, την υψίφωνο C.Grahn σε αφιέρωμα στον Νeslon Mandela και την υψίφωνο J. Dolezilkova σε έργα Dvorak. Παλαιότερες δραστηριότητες συμπεριλαμβάνουν την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην εκδήλωση ”Women of the Meditterranean” με τη στήριξη της Unesco, ενώ πρόσφατες το αφιέρωμα στον Glenn Gould με έργα του JS Bach στον ΠΑΡΝΑΣΣΟ (Διεύθυνση ορχήστρας/χορωδίας: Σ.Κλάψης). Είναι καθηγήτρια πιάνου στο Ωδείο Athenaeum και στο Ωδείο Φ. Νάκας.


ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΟΦΙΤΟΥ (ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ)

Η Λοφίτου Ευαγγελία σπούδασε ακορντεόν  και αρμόνιο ,στο Εθνικό  Ωδείο  με τον διακεκριμένο μαέστρο και μουσικοσυνθέτη  Tίτο Παπάζογλου από την τάξη του οποίου αποφοίτησε με Αριστα Παμψηφεί. Σπούδασε πιάνο στο Εθνικό Ωδείοκαι αποφοίτησε με Αριστα Παμψηφεί και Διάκριση. Απέκτησε επίσης από το Εθνικό Ωδείο  δύο πτυχία θεωρητικών με βαθμό  Αριστα Παμψηφεί και παρακολούθησε μαθήματα βιολιού έως τη μέση σχολή. Ξεκίνησε να διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο από το 1983 ,ενώ ήταν ακόμα μαθήτρια της 3ης Λυκείου. Παράλληλα με τη διδακτική της καριέρα έκανε ατομικά ρεσιτάλ στο πιάνο και συμμετείχε  ως  ακορντεονίστρια  σε διάφορα  ορχηστρικά σχήματα. Δημιούργησε  επίσης  παιδική ορχήστρα και χορωδία, τις οποίες είχε τη χαρά να παρουσιάζει και να  διευθύνει , στο Δημοτικό Θέατρο  Πειραιά. Σήμερα διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο ως καθηγήτρια  πιάνου ,   ακορντεόν  ,  αρμόνιου    και  θεωρητικών. Διδάσκει επίσης και δημιουργεί  μουσικά σύνολα στα Εκπαιδευτήρια Δούκα.


ΣΤΕΛΛΑ ΖΙΟΠΟΥΛΟΥ (ΒΙΟΛΙ)

STELLA DOUBLE VIOLINS

Η Στέλλα είναι διπλωματούχος βιολονίστα απόφοιτος του Ορφείου Ωδείου Αθηνών (τάξη Β. Παπά και Μ. Πλέστη) και του Ωδείου Φ.Νάκας όπου αποφοίτησε από την τάξη «Σύνθεσης» του Ε. Κοκκόρη με βαθμό διπλώματος Άριστα παμψηφεί και Α΄ Βραβείο. Έχει συμπράξει με πολλές ορχήστρες και μουσικά σύνολα ενώ διδάσκει βιολί, θεωρητικά και μουσικοκινητική στο Εθνικό ωδείο Κηφισιάς, στα εκπαιδευτήρια Δούκα και την Ελληνογαλλική σχολή Ουρσουλινών. Έχει συγγράψει το μουσικο-παιδαγωγικό βιβλίο «Ταξίδι στη νοτούπολη» (εκδόσεις Φ.Νάκας) που συνοδεύεται από cd με δικά της τραγούδια. Συνθέσεις της έχουν παρουσιαστεί στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στο 5ο Φεστιβάλ Χίου «Μούσα Ελληνική», σε εκδηλώσεις του ωδείου Αθηνών και του ωδείου Φ.Νάκας, ενώ το έργο της «Σκιές της Λύτρωσης» επιλέχθηκε να εκτελεστεί σε συναυλία από τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει ως μουσικός επί σκηνής σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις, καθώς επίσης έχει παρακολουθήσει το σεμινάριο «Σύνθεση μουσικής για το θέατρο» του Εθνικού Θεάτρου με τον Α.Τριανταφύλλου. Ασχολείται επίσης με την τραγουδοποιία και τραγούδια της κυκλοφορούν σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες από την FM Records. Δραστηριοποιείται επίσης ως βιολονίστα και δημιουργός στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής με το ψευδώνυμο Stella Zio. Είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (Παν/μιο Πειραιώς), καθώς και του μεταπτυχιακού «Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές» του Παντείου Πανεπιστημίου με διπλωματική εργασία με τίτλο «Διεθνείς Σχέσεις-Στρατηγική & Μουσικολογία-Μουσική: Δύο παράλληλοι κόσμοι. Website: www.stellaziopoulou.com


ΜΑΡΙΟΣ ΣΚΟΥΤΕΛΗΣ (ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΣΟ)

Ο Μάριος Σκουτέλης σπούδασε κοντραμπάσο στο Ωδείο Ορφείο Αθηνών με τον Τάκη Καπογιάννη απ’ όπου αποφοίτησε με «Άριστα και 1ο βραβείο». Για ένα χρόνο μαθήτευσε δίπλα στον κοντραμπασίστα Michael Tkacz στη Χαϊδελβέργη. Είχαν προηγηθεί σπουδές στο πιάνο και σε ανώτερα θεωρητικά στη Μουσική Σχολή Τέχνης Δωδεκανήσου από όπου έλαβε πτυχίο Αρμονίας και Αντίστιξης. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέλος της Ορχήστρας νέων της Χαϊδελβέργης [Jugendsinfonieorchester Heidelberg], της Camerata junior και της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων (ΑΣΟΝ).

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟσ μπουροπουλοσ (ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην κλασική κιθάρα το 1987, στο Εθνικό Ωδείο. Τον Ιούνιο του 1997 πήρε το πτυχίο του με καθηγητή τον Βασίλη Μαστοράκη, με βαθμό Άριστα Παμψηφεί. Συνέχισε τις σπουδές του στο Δημοτικό Ωδείο του Πειραιά, δίπλα στον Κώστα Κοτσιώλη και πήρε το δίπλωμά του τον Ιούνιο του 2001, με βαθμό Άριστα Παμψηφεί.

Από το 1995 άρχισε να λαμβάνει μέρος σε Διεθνή Φεστιβάλ Κιθάρας στην Ελλάδα, καθώς επίσης και στο εξωτερικό (Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία), παρακολουθώντας σεμινάρια masterclass με κιθαριστές παγκοσμίου φήμης όπως ο Leo Brouwer (Κούβα), ο Luis Zea (Κούβα), ο Carlo Domeniconi (Ιταλία), ο Zoran Dukic (Γιουγκοσλαβία), ο Thomas Müller-Perring (Γερμανία), ο Marco Tamayo (Κούβα), ο Ricardo Gallen (Ισπανία), ο Marco Socias (Ισπανία), ο Darko Petrinjak (Κροατία), ο Joaquin Clerch (Γερμανία), και άλλοι. Έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες σε Ελλάδα, Κύπρο και στο εξωτερικό (Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Αλγερία), ως σολίστ αλλά και με διάφορα μουσικά σχήματα. Έχει εμφανιστεί στο 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, καθώς και σε αρκετά άλλα φεστιβάλ στην Ελλάδα, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Κιθάρας Βόλου, το Μικρό Φεστιβάλ Κιθάρας στον Αγ.Στέφανο, το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής της Πάργας, και άλλα. Έχει συμπράξει επί σκηνής και με γνωστούς καλλιτέχνες, όπως ο Νίκος Πορτοκάλογλου, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, κ.α. Επίσης έχει ηχογραφήση σε πρώτη εκτέλεση, έργα Ελλήνων συνθετών για κλασσική κιθάρα. Τον Οκτώβριο του 2004, συμμετείχε με το Romido Cuerda Guitar Quartet στο διαγωνισμό ενός απο τα μεγαλύτερα φεστιβάλ κιθάρας διεθνώς, του “Open Strings Festival” στο Osnabrük της Γερμανίας, κερδίζοντας το 3ο βραβείο. Το Φεβρουάριο του 2006 έλαβε μέρος ως σολίστ στο διαγωνισμό του “Guitarmania Festival” στη Λισσαβώνα της Πορτογαλίας, όπου και απέσπασε το 3ο βραβείο. Έχει συμμετάσχει σε πολλές δισκογραφικές παραγωγές κι έχει επίσης παρουσιαστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές. Από το 2001, διδάσκει σε ωδεία της Αθήνας.

YouTube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCn3MYyzBdzf4ozLlQZd-Kmw


ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ)

Ο Νικόλας Κωνσταντίνου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι ο βενιαμίν της οικογένειας των Cinema Paradiso Project. Πρώτη συμμετοχή στο σχήμα στην ηλικία μόλις των 11 ετών με φωνητικά στην ηχογράφηση του CD “Cinema Paradiso Project, VOLUME I”. Με τη μουσική αρχικά πειραματίστηκε με το πιάνο και στη συνέχεια με την ηλεκτρική κιθάρα. Σπουδάζει ηλεκτρική κιθάρα με τον Θωμά Μητρούση και θεωρητικά με την Ευαγγελία Λοφίτου στο Εθνικό Ωδείο, Παράρτημα Ηλιούπολης. Από πολύ νωρίς ξεκίνησε να γράφει, ερμηνεύει και ηχογραφεί τη δική του μουσική μέσω της πλατφόρμας ψηφιακού ήχου Ableton Live. Οι συνθέσεις του που ανήκουν κυρίως στο χώρο της metalcore και melodic metal έχουν ξεχωρίσει σε ψηφιακές πλατφόρμες όπως της Bogren Digital του κορυφαίου Σουηδού παραγωγού Jens Bogren και Harley Benton όπου σε σχετικό διαγωνισμό έλαβε την 4η θέση και τιμητική διάκριση. Είναι τελειόφοιτος στη σχολή «Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και εκτός από το να σχεδιάσει τη δική του ηλεκτρική κιθάρα ονειρεύεται να ξεπεράσει τα ινδάλματά του στη μουσική. Όπως λέει και ο ίδιος «πάει όπου τον πάει η κιθάρα». Έτσι τον περασμένο χειμώνα τον ξαναέφερε στους Cinema Paradiso Project.

ΙΑΚΩΒΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΚΡΟΥΣΤΑ)

Ο Ιάκωβος Παυλόπουλος είναι απόφοιτος μουσικής τεχνολογίας θεωρίας και αρμονίας στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας (παράρτημα «Barkley Music College»). Παρακολούθησε μαθήματα drums με τον Γιάννη Καλκάνη και jazz κατεύθυνση με τον Χρήστο Κοτζίνα. Σπούδασε στη Χάγη, στη Μουσική σχολή KOOREN HUIS, έκανε μαθήματα drums με τον Erik Ineke, Rhythm session με Alex Milo και Erik Ineke, με Hans van Oosterhont και αρμονία στο Εθνικό Ωδείο. Έχει συνεργαστεί με το μαέστρο Victor Borkent στη Big Band της Χάγης KΟΟREN HUIS καθώς και με τους καλλιτέχνες Τηλέμαχος Μούσας/Moussas Farm, Φένια Παπαδόδημα, Γιώργος Παλαμιώτης, Closer, Monsieur Minimal, Απόλλωνας Ρέτσος, Ανδριανός Νόνης, Sequence Theory Project κα. Είναι συνιδρυτής του συγκροτήματος The Bitters. Στο θέατρο έχει εργασθεί ως μουσικός στις παραστάσεις “Οι Έμποροι των Εθνών” (OΠΕRA) “Τίτος Ανδρόνικος” (Εθνικό Θέατρο), “Wonderland” (Παλλάς), “Βοήθεια Βοή” (Om@dance, 3ο βραβείο στο Fringe Festival), “Αναζητώντας τη Ραπουνζέλ, Αστραν και Μελένια” (Βεάκη), “Βυσσινόκηπος” (Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας) και στην όπερα “Madame Butterfly” (Μαγεμένος Αυλός). Είναι καθηγητής κρουστών στο Εθνικό Ωδείο και στις σχολές Ζηρίδη (καλλιτεχνική δ/νση Νίκος Κυπουργός).

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΤΣΙΑΡΗ (ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, ΚΕΙΜΕΝΑ VIDEOS, ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ)

Η Χριστίνα Κατσιάρη είναι ιατρός, Αν. Καθηγήτρια Παθολογίας-Ρευματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στην ηλικία των 12 χρονών βρέθηκε στο ίδιο θρανίο με τη Σουζάνα (Γιαννακοπούλου) και έκτοτε «κόλλησε» το μικρόβιο της μουσικής που παρ’ όλη την πολυετή πορεία της στην Ιατρική δεν έχει καταφέρει να εκριζώσει…Εκτός από ιατρός της ομάδας, για το τυπικό του πράγματος να σημειωθεί ότι έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασικής και ακουστικής κιθάρας. Συμμετέχει με ακουστική κιθάρα σε επιλεγμένες παραστάσεις των Cinema Paradiso Project. Αποτέλεσε τον εμπνευστή της δημιουργίας του σχήματος, επιμελείται το πρόγραμμα, τα κείμενα και τα videos.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΑΠΑΝΤΕΛΗΣ (ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΕΙΣ)

VIV_2788

Συνθέτης, ενορχηστρωτής, τ. δ/ντής του Εθνικού Ωδείου, παράρτημα Νέας Μάκρης. Βασικός ενορχηστρωτής των Cinema Paradiso Project από την ίδρυσή τους.  Στην παρούσα φάση εργάζεται στο εξωτερικό ως pianist correpetitor και music supervisor στην εταιρεία AIDA. Μέχρι το 2022 αποτέλεσε τον ηλεκτρικό κιθαρίστα του σχήματος με συμμετοχή και στο τραγούδι. Όποτε βρίσκεται στην Ελλάδα συμμετέχει στις παραστάσεις του σχήματος. Σύμφωνα με τον ίδιο «….Με την Μουσική τα πάω σχετικά καλά. Μου πληρώνει τους λογαριασμούς και φροντίζω να μη την απατώ. Γράφω για αυτά που θυμάμαι, παίζω για να ξεχνώ. Στους Paradiso γνώρισα κάποιους φίλους που δεν ήξερα. Προσπαθώ να μαθαίνω κάθε μέρα»

 



ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Από την αρχή της δημιουργίας του σχήματος, είχαμε την ευκαιρία και τη χαρά να συνεργαστούμε με πολλούς χαρισματικούς μουσικούς, ανάμεσά τους οι Στέφανος Γιαννόπουλος, Αλέξανδρος Μουζακίτης, Άγγελος Μπότσης, Δημήτρης Παππάς και Έλσα Παπέλη. Ειδική μνεία θα θέλαμε να κάνουμε για δύο ιδρυτικά μας μέλη:

ΓΚΑΛΙΝΑ ΜΠΡΑΤΟΥΣΚΑ (ΒΙΟΛΙ)

VIV_2751

Η Γκαλίνα Μπράτουσκα είναι απόφοιτος της Ακαδημίας της Μόσχας. Σολίστ σε συγκροτήματα μουσικής δωματίου και Α’ βιολί στην Κρατική Ακαδημαϊκή Ορχήστρα της Μόσχας. Από το 1994, με την εγκατάστασή της στην Ελλάδα, αναλαμβάνει τη μουσική επιμέλεια, παίζει βιολί ή ηχογραφεί για παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης, του Θεάτρου του Νότου όπως και του Εθνικού Θεάτρου ενώ παράλληλα συνεργάζεται με την Ορχήστρα των Χρωμάτων του Μ. Χατζιδάκι όπως και με διάφορα άλλα μουσικά σχήματα. Διδάσκει βιολί στο Δημοτικό Ωδείο του Δήμου Ζωγράφου και στο Ωδείο Αταλάντη. Καθηγήτρια βιολιού σε Μουσικά Γυμνάσια.

Κύριο μέλος των Cinema Paradiso Project από την ίδρυσή τους, η Γκαλίνα Μπράτουσκα χάρισε σε κάθε εμφάνιση και ηχογράφηση μέχρι το 2020, την μοναδική της παρουσία, τη βαθιά μουσική της παιδεία και την ερμηνευτική της ικανότητα και ευαισθησία.

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΜΠΡΑΤΟΥΣΚΑ (ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΣΟ)

Ο Ευγένιος Μπράτουσκα σπούδασε Κοντραμπάσσο στην Κρατική Μουσική Ακαδημία Τσαικόφσκι της Μόσχας. Ως σολίστ μουσικής δωματίου συνεργάστηκε με πολλά μουσικά σχήματα όπως το συγκρότημα «Ακαδημία Παλαιάς Μουσικής» της Κρατικής Φιλαρμονικής της Μόσχας, την Ορχήστρα Δωματίου της Αυστρίας και την ορχήστρα δωματίου «Musica Viva». Με τον Α. Ρούντιν πραγματοποίησε σημαντικό αριθμό ηχογραφήσεων για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο ενώ το 1992 καταχωρήθηκε στον κατάλογο μουσικών-εκτελεστών της Ευρωπαικής Τράπεζας Πληροφοριών. Πιο πρόσφατη συνεργασία αποτελεί η θέση σολίστ στην Ορχήστρα «Απόλλων Μουσηγέτης». Δίδαξε κοντραμπάσσο αρχικά στο Κρατικό Ωδείο Ιππολύτοβ-Ιβάνωβ της Μόσχας και αργότερα στο Δημοτικό Ωδείο του Βόλου και στο Ωδείο «Μουσικοί Ορίζοντες». Έχει οργανώσει και διδάξει σε Master Class κοντραμπάσσου στη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ρώσικης Μουσικής Σχολής. Διετέλεσε αναπληρωτής εξάρχων στην Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Μόσχας και εξάρχων στην Κρατική Ακαδημαїκή Ορχήστρα της Μόσχας. Μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Ο Ευγένιος Μπράτουσκα αποτέλεσε βασικό μέλος των Cinema Paradiso Project από την ίδρυσή τους και μέχρι το 2020 προσέφερε στο σχήμα το πολύπλευρο ταλέντο του και τη ξεχωριστή δεξιοτεχνία του

10646935_592108390912083_7481711753356364816_n

2 thoughts on “BIOS

  1. Thank you all for playing Clint Mansell’s soundtrack for Darren Aronofsky’s film The Fountain. I wish more musicians would attempt the greatness of this soundtrack with every type of instrument. It’s blissfully beautiful. God’s blessings always to you and all of Greece, forever.

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.