About us

_VIV8797 CUT

NEWS      VIDEOS      CONCERTS      CONTACT     Facebook Page

Οι Cinema Paradiso Project δημιουργούν το δικό τους μουσικό κόσμο μέσα από μουσικές και εικόνες από ταινίες που αγαπήσαμε. Με soundtracks από το Διεθνή και Ελληνικό κινηματογράφο, το σχήμα κινείται μέσα σε classical crossover ατμόσφαιρα συνδυάζοντας latin και soul ηχοχρώματα, rock στοιχεία και έντεχνη ελληνική μουσική. 

Οι Cinema Paradiso Project είναι οι:

Σουζάνα Γιαννακοπούλου: τραγούδι

Σοφία Ροσμαράκη: πιάνο
Ευαγγελία Λοφίτου: ακκορντεόν, επικοινωνία
Γκαλίνα Μπράτουσκα: βιολί
Έλσα Παπέλη: τσέλο
Eυγένιος Μπράτουσκα: κοντραμπάσο
Δημήτρης Παππάς: κλασική κιθάρα
Χριστίνα Κατσιάρη: ακουστική κιθάρα, επιμέλεια προγράμματος, κείμενα, videos
Δημήτρης Αραπαντελής: ηλεκτρική κιθάρα, ενορχηστρώσεις, τραγούδι/φωνητικά
Ιάκωβος Παυλόπουλος: κρουστά, φωνητικά

 

BIOS

ΣΟΥΖΑΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (ΤΡΑΓΟΥΔΙ)

VIV_7326 Cut Su Expressive

Με μουσικές καταβολές από τη Σμύρνη, η Σουζάνα Γιαννακοπούλου ξεκίνησε τις σπουδές της στο κλασσικό τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών, συνέχισε στην Κρατική Μουσική Ακαδημία της Σόφιας, στο Παρίσι και στη Νίκαια με την καθηγήτρια της Julliard και προσωπικό μέντορα, Lorraine Nubar. Ακολούθησε το Μaster of Voice Pedagogy and Performance στο Princeton των ΗΠΑ. Είναι μέλος του “National Association of Teachers of Singing” των ΗΠΑ, καθηγήτρια μουσικής στη Α’μια και Β’μια εκπαίδευση και καθηγήτρια μονωδίας και σύγχρονου τραγουδιού στο Εθνικό Ωδείο, στο Δημοτικό Ωδείο Αγίας Βαρβάρας και στην Εράτειο Μουσική Σχολή. Παράλληλα με προσωπικές της εμφανίσεις στο Princeton, Παρίσι και Αθήνα συμμετείχε ως βασικός χορωδός σε παραστάσεις στη Νέα Υόρκη (Carnegie Hall, Lincoln Center) ή με τη Philadelphia Symphonic Orchestra υπό τη διεύθυνση των μαέστρων Wolfgang Sawalisch, Helmuth Rilling κ.α. Πρόσφατες συνεργασίες συμπεριλαμβάνουν την παρουσίαση αφιερώματος στα 100 χρόνια από τη γέννηση της Σοφίας Βέμπο (Βεάκειο και θέατρο “Αννα και Μαρία Καλουτά”) ενώ παλαιότερες τη συμμετοχή της στο μουσικό έργο “Neapolis – Ο καιρός του κόσμου” σε μουσική Νίκου Αντύπα και Γιάννη Σπάθα, στίχους Λίνας Νικολακοπούλου και σκηνική επιμέλεια Ανδρέα Βουτσινά στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη και στο Λυκαβηττό.

 

ΣΟΦΙΑ ΡΟΣΜΑΡΑΚΗ (ΠΙΑΝΟ)

VIV_2806

Η Σοφία Ροσμαράκη είναι απόφοιτος του “Conservatoire του L. Janaček”, και του Πανεπιστημίου της πόλεως Ostrava στην Τσεχία (Σπουδές Πιάνου και Master στην «Τέχνη και Παιδαγωγική»). Κατά τη διάρκεια της πολυετούς της παρουσίας στη διδασκαλία του πιάνου μαθητές της έχουν αποσπάσει πανελλήνια και διεθνή βραβεία. Διδάσκει σε σεμινάρια πιάνου ως προσκεκλημένη καθηγήτρια. Εμφανίζεται ως σολίστ σε προσωπικά ρεσιτάλ και ως συνοδός μουσικής δωματίου. Διεθνείς συνεργασίες συμπεριλαμβάνουν τη βιολοντσελίστα C.Nash, την υψίφωνο C.Grahn σε αφιέρωμα στον Νeslon Mandela και την υψίφωνο J. Dolezilkova σε έργα Dvorak. Παλαιότερες δραστηριότητες συμπεριλαμβάνουν την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην εκδήλωση ”Women of the Meditterranean” με τη στήριξη της Unesco, ενώ πρόσφατες το αφιέρωμα στον Glenn Gould με έργα του JS Bach στον ΠΑΡΝΑΣΣΟ (Διεύθυνση ορχήστρας/χορωδίας: Σ.Κλάψης). Είναι καθηγήτρια πιάνου στο Ωδείο Athenaeum και στο Ωδείο Φ. Νάκας.

 

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΟΦΙΤΟΥ (ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ)

lof

Η Ευαγγελία Λοφίτου είναι απόφοιτος του Εθνικού Ωδείου όπου σπούδασε ακκορντεόν, πιάνο, αρμόνιο και θεωρητικά. Ξεκίνησε να διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο ενώ ήταν ακόμα μαθήτρια της 3ης Λυκείου. Δημιούργησε παιδική ορχήστρα και χορωδία, τις οποίες είχε τη χαρά να παρουσιάζει και να διευθύνει, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Παράλληλα με ατομικά ρεσιτάλ στο πιάνο και συμμετοχές ως ακκορντεονίστρια σε ορχηστρικά σχήματα διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο πιάνο, ακκορντεόν, αρμόνιο και θεωρητικά.

 

 

ΓΚΑΛΙΝΑ ΜΠΡΑΤΟΥΣΚΑ (ΒΙΟΛΙ)

VIV_2751

Η Γκαλίνα Μπράτουσκα είναι απόφοιτος της Ακαδημίας της Μόσχας. Σολίστ σε συγκοτήματα μουσικής δωματίου και Α’βιολί στην Κρατική Ακαδημαική Ορχήστρα της Μόσχας. Από το 1994, με την εγκατάστασή της στην Ελλάδα, αναλαμβάνει τη μουσική επιμέλεια, παίζει βιολί ή ηχογραφεί για παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης, του Θεάτρου του Νότου όπως και του Εθνικού Θεάτρου ενώ παράλληλα συνεργάζεται με την Ορχήστρα των Χρωμάτων του Μ. Χατζιδάκι όπως και με διάφορα άλλα μουσικά σχήματα. Διδάσκει βιολί στο Δημοτικό Ωδείο του Δήμου Ζωγράφου και στο Ωδειο Αταλάντη. Καθηγήτρια βιολιού σε Μουσικά Γυμνάσια.

 

ΕΛΣΑ ΠΑΠΕΛΗ (ΤΣΕΛΟ)

ΕΛΣΑ ΒΙΟ long

Η Έλσα Παπέλη σπούδασε βιολοντσέλο στο Εθνικο Ωδειο (κεντρικό),στην τάξη της Όλγας Μπακμανίδη. Πήρε το δίπλωμα βιολοντσέλου το 2011 με βαθμολογία “άριστα παμψηφεί” και 2ο βραβείο. Είναι επίσης απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (τμήμα ζωγραφικής), ενώ έχει φοιτήσει και στη Σχολή Θεατρικών Σπουδών Αθήνας. Έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμες συναυλίες, είτε ως σολίστ είτε ως μέλος ορχήστρας,  και σε ηχογραφήσεις. Σήμερα εργάζεται ως μουσικός, καθηγήτρια βιολοντσέλου σε πολλά ωδεία της Αθήνας και εικαστικός.

 

EΥΓΕΝΙΟΣ ΜΠΡΑΤΟΥΣΚΑ (CONTRABASS)

Evgenios bio photo3Ο Ευγένιος Μπράτουσκα σπούδασε Κοντραμπάσσο στην Κρατική Μουσική Ακαδημία Τσαικόφσκι της Μόσχας. Ως σολίστ μουσικής δωματίου συνεργάστηκε με πολλά μουσικά σχήματα όπως το συγκρότημα «Ακαδημία Παλαιάς Μουσικής» της Κρατικής Φιλαρμονικής της Μόσχας, την Ορχήστρα Δωματίου της Αυστρίας και την ορχήστρα δωματίου «Musica Viva». Με τον Α. Ρούντιν πραγματοποίησε σημαντικό αριθμό ηχογραφήσεων για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο ενώ το 1992 καταχωρήθηκε στον κατάλογο μουσικών-εκτελεστών της Ευρωπαικής Τράπεζας Πληροφοριών. Πιο πρόσφατη συνεργασία αποτελεί η θέση σολίστ στην Ορχήστρα «Απόλλων Μουσηγέτης». Δίδαξε κοντραμπάσσο αρχικά στο Κρατικό Ωδείο Ιππολύτοβ-Ιβάνωβ της Μόσχας και αργότερα στο Δημοτικό Ωδείο του Βόλου και στο Ωδείο «Μουσικοί Ορίζοντες». Έχει οργανώσει και διδάξει σε Master Class κοντραμπάσσου στη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ρώσικης Μουσικής Σχολής. Διετέλεσε αναπληρωτής εξάρχων στην Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Μόσχας και εξάρχων στην Κρατική Ακαδημαїκή Ορχήστρα της Μόσχας. Μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΠΑΣ (ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ)

Dim Pappas

Ο Δημήτρης Παππάς πήρε δίπλωμα κιθάρας και πτυχίο ανώτερων θεωρητικών με καθηγητή τον Νίκο Μελίδη. Στην συνέχεια παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα με τον Κώστα Γρηγορέα και ακολούθως με τους Jorge Morel, Hubert Kappel, Ιάκωβο Κολανιάν, Νίκο Παναγιωτίδη (ειδήκευση στην baroque, basso continuo). Έχει συμπράξει με την συμφωνική της ΕΡΤ (στις ΟΡΝΙΘΕΣ του Μ.Χατζιδάκι) και με το συγκρότημα GRAVITON σε δισκογραφία και συναυλίες. Ηχογράφησε την μουσική του Γεράσιμου Τριανταφύλλου για τρείς θεατρικές παραστάσεις και συμμετείχε στο CD του TAR “Έλληνες κιθαριστές ερμηνεύουν Έλληνες συνθέτες” με έργο του ιδίου σε πρώτη εκτέλεση. Συνεργάστηκε με τον τραγουδιστή Βασίλη Κονταξή απο το 2000 σε πολυάριθμες συναυλίες και από το 2013 συμμετείχε στο κιθαριστικό σύνολο “Κίθαρις” σε συναυλίες και ηχογραφήσεις. Διδάσκει κιθάρα στο Ωδείο Τεχνοτροπία και στο Απολλώνειο.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΤΣΙΑΡΗ (ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ)

Chris bio photoΗ Χριστίνα Κατσιάρη είναι ιατρός, Αν. Καθηγήτρια Παθολογίας-Ρευματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στην ηλικία των 12 χρονών βρέθηκε στο ίδιο θρανίο με τη Σουζάνα (Γιαννακοπούλου) και έκτοτε «κόλλησε» το μικρόβιο της μουσικής που παρ’ όλη την πολυετή πορεία της στην Ιατρική δεν έχει καταφέρει να εκριζώσει…Εκτός από ιατρός της ομάδας, για το τυπικό του πράγματος να σημειωθεί ότι έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασικής και ακουστικής κιθάρας. Στην παρούσα φάση προσπαθεί να «κλέψει» ότι μπορεί από την τέχνη του Δημήτρη (Παππά) και επίσης Δημήτρη (Αραπαντελή)…

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΑΠΑΝΤΕΛΗΣ (ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ)

VIV_2788
Συνθέτης, ενορχηστρωτής, δ/ντής του Εθνικού Ωδείου, Παράρτημα Νέας Μάκρης. «….Με την Μουσική τα πάω σχετικά καλά. Μου πληρώνει τους λογαριασμούς και φροντίζω να μη την απατώ. Γράφω για αυτά που θυμάμαι, παίζω για να ξεχνώ. Στους Paradiso γνώρισα κάποιους φίλους που δεν ήξερα. Προσπαθώ να μαθαίνω κάθε μέρα.»

 

 

 

ΙΑΚΩΒΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΚΡΟΥΣΤΑ)

VIV_3275Ο Ιάκωβος Παυλόπουλος είναι απόφοιτος μουσικής τεχνολογίας θεωρίας και αρμονίας στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας (παράρτημα «Barkley Music College»). Παρακολούθησε μαθήματα drums με τον Γιάννη Καλκάνη και jazz κατεύθυνση με τον Χρήστο Κοτζίνα. Σπούδασε στη Χάγη, στη Μουσική σχολή KOOREN HUIS, έκανε μαθήματα drums με τον Erik Ineke, Rhythm session με Alex Milo και Erik Ineke, με Hans van Oosterhont και αρμονία στο Εθνικό Ωδείο. Έχει συνεργαστεί με το μαέστρο Victor Borkent στη Big Band της Χάγης KΟΟREN HUIS καθώς και με τους καλλιτέχνες Τηλέμαχος Μούσας/Moussas Farm, Φένια Παπαδόδημα, Γιώργος Παλαμιώτης, Closer, Monsieur Minimal, Απόλλωνας Ρέτσος, Ανδριανός Νόνης, Sequence Theory Project κα. Είναι συνιδρυτής του συγκροτήματος The Bitters. Στο θέατρο έχει εργασθεί ως μουσικός στις παραστάσεις “Οι Έμποροι των Εθνών” (OΠΕRA) “Τίτος Ανδρόνικος” (Εθνικό Θέατρο), “Wonderland” (Παλλάς), “Βοήθεια Βοή” (Om@dance, 3ο βραβείο στο Fringe Festival), “Αναζητώντας τη Ραπουνζέλ, Αστραν και Μελένια” (Βεάκη), “Βυσσινόκηπος” (Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας) και στην όπερα “Madame Butterfly” (Μαγεμένος Αυλός). Είναι καθηγητής κρουστών στο Εθνικό Ωδείο και στις σχολές Ζηρίδη (καλλιτεχνική δ/νση Νίκος Κυπουργός).

10646935_592108390912083_7481711753356364816_n

2 thoughts on “About us

  1. Thank you all for playing Clint Mansell’s soundtrack for Darren Aronofsky’s film The Fountain. I wish more musicians would attempt the greatness of this soundtrack with every type of instrument. It’s blissfully beautiful. God’s blessings always to you and all of Greece, forever.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.