CCP-Collage

NEWS      VIDEOS      CONCERTS      CONTACT     Facebook Page

επόμενες εμφανίσεις 1 και 29 Μαρτίου στο Half Note Jazz Club……

hallf note εξωφυλλο εκδηλ 1+29.3.18

μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις μας τον Νοέμβριο, βρισκόμαστε ξανά στη σκηνή του θρυλικού Half Note Jazz Club

 

Οι Cinema Paradiso Project είναι ένα μουσικό σχήμα που αποτελείται από τους:

Σουζάνα Γιαννακοπούλου: τραγούδι

Σοφία Ροσμαράκη: πιάνο
Ευαγγελία Λοφίτου: ακκορντεόν, επικοινωνία
Γκαλίνα Μπράτουσκα: βιολί
Στέφανος Γιαννόπουλος: τσέλο, φωνητικά
Eυγένιος Μπράτουσκα: κοντραμπάσο
Άγγελος Μπότσης: κλασική κιθάρα
Χριστίνα Κατσιάρη: ακουστική κιθάρα, επιμέλεια προγράμματος, κείμενα, videos
Δημήτρης Αραπαντελής: ηλεκτρική κιθάρα, ενορχηστρώσεις, τραγούδι/φωνητικά
Ιάκωβος Παυλόπουλος: κρουστά, φωνητικά

Η πορεία των Cinema Paradiso Project ξεκίνησε από μια ιδέα που είχε η Χριστίνα (στην ακουστική κιθάρα). Αφετηρία αποτέλεσαν προσωπικές μνήμες μέσα από την εμπειρία του Σινεμά. Αφορμή μια παρτιτούρα που ξεχώριζε μέσα από στοίβα χαρτιών, ξεχασμένα πάνω σε ένα μουσικό αναλόγιο. Ήταν το “Tema d’amore” του Ennio Morricone από την ταινία “Nuovo Cinema Paradiso”. Η ιδέα άρεσε στη Σουζάνα (στο τραγούδι) και το εγχείρημα ξεκίνησε. Οι δυό τους μοιράζονται άλλωστε πολλές “κινηματογραφικές” βόλτες και αναμνήσεις καθώς μετράνε τη φιλία τους από τα θρανία του Γυμνασίου.

Ο πυρήνας του σχήματος διαμορφώθηκε ουσιαστικά από την ίδια μουσική παρέα φίλων και συνεργατών που λίγο πριν είχε βρεθεί στο Μέγαρο Μουσικής για να παρουσιάσει την παράσταση “Interlude”. Σαν ένα “διάλειμμα” από την καθημερινότητα, ο αρχικός στόχος δεν ήταν παρά μερικές παραστάσεις με τίτλο “Cinema Paradiso”. Φαίνεται ότι η προσωπική αυτή μουσική διαδρομή συνάντησε μνήμες και εμπειρίες πολλών και έτσι το μουσικό σχήμα παρέμεινε. Φίλοι λέγανε «πάμε στους Cinema» ή «πάμε στους Paradiso» και έτσι τελικά το σχήμα ονομάστηκε Cinema Paradiso Project.

Η αρχική ιδέα μεταφράστηκε σε ένα μουσικό τοπίο με πολλές και διαφορετικές αποχρώσεις. Η λειτουργία είναι συνειρμική. Εικόνες, μνήμες, μουσικές από τη μεγάλη οθόνη που μας συγκίνησαν αποτελούν την αφετηρία. Στη συνέχεια με βάση τη δική μας μουσική αισθητική διαμορφώνουμε αυτό που θέλουμε να παρουσιάσουμε και να μοιραστούμε. Με άλλα λόγια η μουσική που παίζουμε συμπεριλαμβάνει διαφορετικά ακούσματα. Αν δεν δώσουμε απλά τον τίτλο «κινηματογραφική», θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε ως classical crossover, που αγκαλιάζει latin ηχοχρώματα, έντεχνη Ελληνική μουσική και κάποια rock στοιχεία.

Μέχρι σήμερα οι Cinema Paradiso Project έχουν συνεργαστεί με μια ομάδα εξαιρετικών ενορχηστρωτών. Με αλφαβητική σειρά είναι οι Δημήτρης Αραπαντελής, Μιχάλης Γληνιαδάκης, Δημήτρης Μώρος, Νίκος Πιτλόγλου, Andy Pope και Άλκηστις Ραυτοπούλου.

Παλαιότεροι συνεργάτες: Έλσα Σκλαβενίτη (συμμ. τραγούδι), Τάνια Κακλή, Αλέξανδρος Μουζακίτης (κλασική κιθάρα), Ανδρέας Σιγαλός (βιολί), Νεκτάριος Περιστέρης (κρουστά)

BIOS

ΣΟΥΖΑΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (ΤΡΑΓΟΥΔΙ)

VIV_7326 Cut Su ExpressiveΜε μουσικές καταβολές από τη Σμύρνη, η Σουζάνα Γιαννακοπούλου ξεκίνησε τις σπουδές της στο κλασσικό τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών, συνέχισε στην Κρατική Μουσική Ακαδημία της Σόφιας, στο Παρίσι και στη Νίκαια με την καθηγήτρια της Julliard και προσωπικό μέντορα, Lorraine Nubar. Ακολούθησε το Μaster of Voice Pedagogy and Performance στο Princeton των ΗΠΑ. Είναι μέλος του “National Association of Teachers of Singing” των ΗΠΑ, καθηγήτρια μουσικής στη Α’μια και Β’μια εκπαίδευση και καθηγήτρια μονωδίας και σύγχρονου τραγουδιού στο Εθνικό Ωδείο, στο Δημοτικό Ωδείο Αγίας Βαρβάρας και στην Εράτειο Μουσική Σχολή. Παράλληλα με προσωπικές της εμφανίσεις στο Princeton, Παρίσι και Αθήνα συμμετείχε ως βασικός χορωδός σε παραστάσεις στη Νέα Υόρκη (Carnegie Hall, Lincoln Center) ή με τη Philadelphia Symphonic Orchestra υπό τη διεύθυνση των μαέστρων Wolfgang Sawalisch, Helmuth Rilling κ.α. Πρόσφατες συνεργασίες συμπεριλαμβάνουν την παρουσίαση αφιερώματος στα 100 χρόνια από τη γέννηση της Σοφίας Βέμπο (Βεάκειο και θέατρο “Αννα και Μαρία Καλουτά”) ενώ παλαιότερες τη συμμετοχή της στο μουσικό έργο “Neapolis – Ο καιρός του κόσμου” σε μουσική Νίκου Αντύπα και Γιάννη Σπάθα, στίχους Λίνας Νικολακοπούλου και σκηνική επιμέλεια Ανδρέα Βουτσινά στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη και στο Λυκαβηττό.

ΣΟΦΙΑ ΡΟΣΜΑΡΑΚΗ (ΠΙΑΝΟ)

VIV_2806Η Σοφία Ροσμαράκη είναι απόφοιτος του “Conservatoire του L. Janaček”, και του Πανεπιστημίου της πόλεως Ostrava στην Τσεχία (Σπουδές Πιάνου και Master στην «Τέχνη και Παιδαγωγική»). Κατά τη διάρκεια της πολυετούς της παρουσίας στη διδασκαλία του πιάνου μαθητές της έχουν αποσπάσει πανελλήνια και διεθνή βραβεία. Διδάσκει σε σεμινάρια πιάνου ως προσκεκλημένη καθηγήτρια. Εμφανίζεται ως σολίστ σε προσωπικά ρεσιτάλ και ως συνοδός μουσικής δωματίου. Διεθνείς συνεργασίες συμπεριλαμβάνουν τη βιολοντσελίστα C.Nash, την υψίφωνο C.Grahn σε αφιέρωμα στον Νeslon Mandela και την υψίφωνο J. Dolezilkova σε έργα Dvorak. Παλαιότερες δραστηριότητες συμπεριλαμβάνουν την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην εκδήλωση ”Women of the Meditterranean” με τη στήριξη της Unesco, ενώ πρόσφατες το αφιέρωμα στον Glenn Gould με έργα του JS Bach στον ΠΑΡΝΑΣΣΟ (Διεύθυνση ορχήστρας/χορωδίας: Σ.Κλάψης). Είναι καθηγήτρια πιάνου στο Ωδείο Athenaeum και στο Ωδείο Φ. Νάκας.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΟΦΙΤΟΥ (ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ)

lofΗ Ευαγγελία Λοφίτου είναι απόφοιτος του Εθνικού Ωδείου όπου σπούδασε ακκορντεόν, πιάνο, αρμόνιο και θεωρητικά. Ξεκίνησε να διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο ενώ ήταν ακόμα μαθήτρια της 3ης Λυκείου. Δημιούργησε παιδική ορχήστρα και χορωδία, τις οποίες είχε τη χαρά να παρουσιάζει και να διευθύνει, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Παράλληλα με ατομικά ρεσιτάλ στο πιάνο και συμμετοχές ως ακκορντεονίστρια σε ορχηστρικά σχήματα διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο πιάνο, ακκορντεόν, αρμόνιο και θεωρητικά.

 

 

ΓΚΑΛΙΝΑ ΜΠΡΑΤΟΥΣΚΑ (ΒΙΟΛΙ)

VIV_2751Η Γκαλίνα Μπράτουσκα είναι απόφοιτος της Ακαδημίας της Μόσχας. Σολίστ σε συγκοτήματα μουσικής δωματίου και Α’βιολί στην Κρατική Ακαδημαική Ορχήστρα της Μόσχας. Από το 1994, με την εγκατάστασή της στην Ελλάδα, αναλαμβάνει τη μουσική επιμέλεια, παίζει βιολί ή ηχογραφεί για παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης, του Θεάτρου του Νότου όπως και του Εθνικού Θεάτρου ενώ παράλληλα συνεργάζεται με την Ορχήστρα των Χρωμάτων του Μ. Χατζιδάκι όπως και με διάφορα άλλα μουσικά σχήματα. Διδάσκει βιολί στο Δημοτικό Ωδείο του Δήμου Ζωγράφου και στο Ωδειο Αταλάντη. Καθηγήτρια βιολιού σε Μουσικά Γυμνάσια.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (ΤΣΕΛΟ)

VIV_2786Ο Στέφανος Γιαννόπουλος σπούδάσε βιολοντσέλο με τον Κωστή Θέο, και θεωρητικά με τον Κωνσταντίνο Τελάκη (Ορφείο Ωδείο) καθώς και διεύθυνση ορχήστρας με τον Μιχάλη Οικονόμου. Ως μέλος της Ορχήστρας Νέων της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση της Νίνας Πατρικίδου συμμετείχε σε πολλαπλές συναυλίες. Συμμετείχε επίσης σε συναυλίες μουσικής δωματίου με έργα του συνθέτη Σωτήρη Ν. Κάσσου (Πολιτιστικός σύλλογος “Φιλύρα” και Φιλολογικός σύλλογος “Παρνασσός”), στην παράσταση “Knock” του χορευτικού σχήματος A-kin, ως ντουέτο με τη βιολονίστρια Μαριάνθη Καραγιάννη σε εκδηλώσεις αφιερωμένες στην κλασική μουσική (Υδρα 2014), στο σχήμα Tania Giannouli Ensemble στα πλαίσια του “Syros Jazz Fest” 2014, καθώς και στη συναυλία «Stage Heroes – Οι δικοί μου Ήρωες» του Μάριου Φραγκούλη στο Ηρώδειο, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού.

EΥΓΕΝΙΟΣ ΜΠΡΑΤΟΥΣΚΑ (CONTRABASS)

Evgenios bio photo3Ο Ευγένιος Μπράτουσκα σπούδασε Κοντραμπάσσο στην Κρατική Μουσική Ακαδημία Τσαικόφσκι της Μόσχας. Ως σολίστ μουσικής δωματίου συνεργάστηκε με πολλά μουσικά σχήματα όπως το συγκρότημα «Ακαδημία Παλαιάς Μουσικής» της Κρατικής Φιλαρμονικής της Μόσχας, την Ορχήστρα Δωματίου της Αυστρίας και την ορχήστρα δωματίου «Musica Viva». Με τον Α. Ρούντιν πραγματοποίησε σημαντικό αριθμό ηχογραφήσεων για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο ενώ το 1992 καταχωρήθηκε στον κατάλογο μουσικών-εκτελεστών της Ευρωπαικής Τράπεζας Πληροφοριών. Πιο πρόσφατη συνεργασία αποτελεί η θέση σολίστ στην Ορχήστρα «Απόλλων Μουσηγέτης». Δίδαξε κοντραμπάσσο αρχικά στο Κρατικό Ωδείο Ιππολύτοβ-Ιβάνωβ της Μόσχας και αργότερα στο Δημοτικό Ωδείο του Βόλου και στο Ωδείο «Μουσικοί Ορίζοντες». Έχει οργανώσει και διδάξει σε Master Class κοντραμπάσσου στη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ρώσικης Μουσικής Σχολής. Διετέλεσε αναπληρωτής εξάρχων στην Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Μόσχας και εξάρχων στην Κρατική Ακαδημαїκή Ορχήστρα της Μόσχας. Σήμερα κατέχει τη θέση «κορυφαίου» στο κοντραμπάσσο στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΤΣΗΣ (ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ)

VIV_Angelos CUTΣπούδασε κιθάρα με τον Κώστα Γρηγορέα (Ωδείο Ραϋμόνδη). Mεταπτυχιακές σπουδές στο Royal Northern College of Music στο Μάντσεστερ (τάξη του Gordon Crosskey, Diploma in Advanced Studies in Musical Performance). Σεμινάρια με τους John Williams και Paul Galbraith. Σειρά μαθημάτων με τον Κώστα Κοτσιώλη (1999-2001). Ανώτερα θεωρητικά και ενορχήστρωση με τον Μιχάλη Τραυλό (2003-05). Ερμηνεία αναγεννησιακής και μπαρόκ μουσικής με τον Νίκο Παναγιωτίδη. Απέσπασε βραβεία σε διαγωνισμούς (Β΄Βραβείο, 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Κιθάρας, Δημοτικό Ωδείο Πατρών, 1996/Α΄Βραβείο, Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, 2000 / Γ’ Βραβείο, Διεθνής Διαγωνισμός Mottolla, Ιταλία 2002). Έχει δώσει ρεσιτάλ στα πλαίσια των φεστιβάλ κιθάρας Βόλου (2001), Νάξου (2006-08), Βέροιας (2002), Σύρου (2009-2011). Έχει συνεργαστεί με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, το σύνολο Viale Arti και έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Υπήρξε μέλος του Συνόλου Νυκτών Εγχόρδων Αθηνών. Ιδρυτικό μέλος των “Το κιθαρόφωνο του Αδόλφου Σαξ» (ντουέτο με τον σαξοφωνίστα Θεόφιλο Σωτηριάδη), «D&A guitar duo» (με τον κιθαριστή Δ. Κουρζάκη) και «Fuego Guitar Trio» (με τους κιθαριστές Μ. Σουρβίνο και Κ. Μπουρόπουλο). Έχει συνεργαστεί με την Ειρήνη Καράγιαννη, Αλίκη Καγιαλόγλου, Δώρο Δημοσθένους. Από το 2009 συνεργάζεται με την ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Συμμετέχει στο CD του διαδικτυακού περιοδικού κιθάρας ΤΑΡ ερμηνεύοντας έργα του Κυριάκου Τζωρτζινάκη. Έχει διδάξει στα Μουσικά Σχολεία Θεσσαλονίκης, Παλλήνης, Ιλίου και Πειραιά και σε σεμινάρια στα πλαίσια των φεστιβάλ κιθάρας Βέροιας και Σύρου. Διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου, στο St.Catherines School of British Embassy και στο Εθνικό Ωδείο (Παράρτημα Ν Μάκρης).

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΤΣΙΑΡΗ (ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ)

Chris bio photoΗ Χριστίνα Κατσιάρη είναι ιατρός, Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολογίας-Ρευματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στην ηλικία των 12 χρονών βρέθηκε στο ίδιο θρανίο με τη Σουζάνα (Γιαννακοπούλου) και έκτοτε «κόλλησε» το μικρόβιο της μουσικής που παρ’ όλη την πολυετή πορεία της στην Ιατρική δεν έχει καταφέρει να εκριζώσει…Εκτός από ιατρός της ομάδας, για το τυπικό του πράγματος να σημειωθεί ότι έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασικής και ακουστικής κιθάρας. Στην παρούσα φάση προσπαθεί να «κλέψει» ότι μπορεί από την τέχνη του Άγγελου (Μπότση) και Δημήτρη (Αραπαντελή).

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΑΠΑΝΤΕΛΗΣ (ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ)

VIV_2788
Συνθέτης, ενορχηστρωτής, δ/ντής του Εθνικού Ωδείου, Παράρτημα Νέας Μάκρης. «….Με την Μουσική τα πάω σχετικά καλά. Μου πληρώνει τους λογαριασμούς και φροντίζω να μη την απατώ. Γράφω για αυτά που θυμάμαι, παίζω για να ξεχνώ. Στους Paradiso γνώρισα κάποιους φίλους που δεν ήξερα. Προσπαθώ να μαθαίνω κάθε μέρα.»

 

 

 

ΙΑΚΩΒΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΚΡΟΥΣΤΑ)

VIV_3275Ο Ιάκωβος Παυλόπουλος είναι απόφοιτος μουσικής τεχνολογίας θεωρίας και αρμονίας στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας (παράρτημα «Barkley Music College»). Παρακολούθησε μαθήματα drums με τον Γιάννη Καλκάνη και jazz κατεύθυνση με τον Χρήστο Κοτζίνα. Σπούδασε στη Χάγη, στη Μουσική σχολή KOOREN HUIS, έκανε μαθήματα drums με τον Erik Ineke, Rhythm session με Alex Milo και Erik Ineke, με Hans van Oosterhont και αρμονία στο Εθνικό Ωδείο. Έχει συνεργαστεί με το μαέστρο Victor Borkent στη Big Band της Χάγης KΟΟREN HUIS καθώς και με τους καλλιτέχνες Τηλέμαχος Μούσας/Moussas Farm, Φένια Παπαδόδημα, Γιώργος Παλαμιώτης, Closer, Monsieur Minimal, Απόλλωνας Ρέτσος, Ανδριανός Νόνης, Sequence Theory Project κα. Είναι συνιδρυτής του συγκροτήματος The Bitters. Στο θέατρο έχει εργασθεί ως μουσικός στις παραστάσεις “Οι Έμποροι των Εθνών” (OΠΕRA) “Τίτος Ανδρόνικος” (Εθνικό Θέατρο), “Wonderland” (Παλλάς), “Βοήθεια Βοή” (Om@dance, 3ο βραβείο στο Fringe Festival), “Αναζητώντας τη Ραπουνζέλ, Αστραν και Μελένια” (Βεάκη), “Βυσσινόκηπος” (Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας) και στην όπερα “Madame Butterfly” (Μαγεμένος Αυλός). Είναι καθηγητής κρουστών στο Εθνικό Ωδείο και στις σχολές Ζηρίδη (καλλιτεχνική δ/νση Νίκος Κυπουργός).

10646935_592108390912083_7481711753356364816_n

Advertisements

2 thoughts on “

  1. Thank you all for playing Clint Mansell’s soundtrack for Darren Aronofsky’s film The Fountain. I wish more musicians would attempt the greatness of this soundtrack with every type of instrument. It’s blissfully beautiful. God’s blessings always to you and all of Greece, forever.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s